koleksi lagu melayu dan english songs

Belajar Gitar Cara Pantas


Menyanyi lagu yang kamu gemari memang menyeronokkan.Tetapi ia nya lebih menarik kalau dapat memainkan apa sahaja lagu kegemaran korang dengan menggunakan gitar.

Cuba kamu bayangkan tatkala kamu mendengar lagu terbaru band atau artis kegemaran , di radio dan kamu pun berfikir “lagu ni terangkatlah…” kamu pun segera mencapai gitar dan terus bermain lagu tersebut! Best kan kalau memiliki kemahiran macam tu?

Dan bila dah mahir mula lah pasang niat nak established band sendiri, atau buat lagu sendiri macam M.Nasir atau Pak Long.

Tapi bila difikir balik nak belajar main gitar ni kosnya mahal. Kalau di campur dengan minyak motor,makan/minum kat luar,kursus belajar gitar mau dok ada RM 200 sebulan. Wooishh..leceh ni.

Begitulah yang aku fikir masa mula-mula nak main gitar. Aku kalau boleh lebih suka belajar  kat rumah daripada ambil kursus macam tu.

So aku godek-godek di internet, aku dah terjumpa cara nak belajar main gitar ‘the express way’.

Aku guna sebuah ebook dalam Bahasa Malaysia yang tunjuk cara main kord dengan mudah.Kemudian aku belajar cara tuning guitar yang sepatutnya. Strumming aku sekarang ni pun dah makin cantik. Dulu aku dengar kawan aku main lagu Melastik Ke Bintang – Search. Sekarang ni aku sendiri dah boleh main lagu tu dengan gitar Kapok aku. Heh..heh.heh..

OK lah…

Nak tau maklumat lanjut klik saja kat sini. Mesti mariii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s