koleksi lagu melayu dan english songs

Teknik Sempoi Download MP3


Di bawah ni adalah teknik sempoi macam mana nak download mp3 cara free.

1.Pergi ke search engine mana-mana korang suka,tapi aku suka guna Google.

2.Dalam kotak Google aku akan taip:

? intitle:index.of ? mp3 taylor swift love story

atau kalau nak taip taylor swift saja pun boleh.. contoh nya macam ni..

? intitle:index.of  ? mp3 taylor swift

Nota: ganti taylor swift dan love story tu dengan penyanyi dan lagu yang korang nak cari.

3. Klik search

4. Senarai page pun keluar.

5. Klik page yang korang suka.

6. Bila dah masuk page tu, klik pula parent directory

7. Kemudian pilih lagu yang korang suka.

8. Download dengan cara : right click ,’Save As’.

9. Siap.

Nota : Kadang-kadang tak payah ikut step ke 6 tu pun korang dah boleh download sebab masing-masing page tak sama. Ikut cara biasa yang korang download lah.

Ok …selamat download free mp3.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s